Close
Politica de retur
Returnarea produselor

Conform dispozitiilor Ordonantei de Guvern nr.130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Termenul de 10 zile lucratoare prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga de la data primirii pachetului de catre consumator. Dreptul de retur in 10 zile lucratoare se adreseaza doar clientilor care au achizitionat produse online de pe site-ul www.onebook.ro. Clientul se obliga ca inainte de expedierea returului sa notifice OneBook, intentia sa de a returna produsele achizitionate, printr-un email la info@onebook.ro care sa contina: data expedierii coletului, numarul comenzii, suma de returnat si datele contului bancar. Clientul este responsabil sa se asigure ca produsele se vor returna in maxim 10 zile lucratoare de la primirea coletului, in caz contrar OneBook poate refuza coletul.

Consumatorul este raspunzator de achitarea cheltuielilor aferente returnarii produselor catre OneBook. Produsele se vor returna doar in ambalajul original impreuna cu factura si doar daca acestea nu au suferit deteriorari. Cartile nu trebuie sa aiba colturile indoite, cotorul deteriorat, pete pe coperta sau pe pagini. De asemenea, OneBook isi rezerva dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientilor ale caror actiuni considera ca au fost realizate cu rea-credinta si care pot atrage raspunderea pentru pagubele pricinuite, conform legislatiei in vigoare. Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 de zile de la denuntarea unilaterala formulata in scris si transmis electronic. Rambursarea poate fi amanata pana la momentul primirii produselor returnate sau pana la receptionarea unei dovezi conform careia produsele au fost expediate.

Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 3-30 de zile de la acceptarea returului.

Produsele digitale se transmit doar in format electronic (pe adresa de e-mail specificata in comanda), deci nu exista ca produse fizice care sa fie livrate clientului. Plata pentru cartile digitale se face exclusiv online (prin card), plata ramburs nefiind posibila.

Produsele digitale (ebooks) fac exceptie de la conditiile obisnuite de retur intrucat sunt considerate servicii de catre legislatia in vigoare.

CLIENTUL ARE OBLIGATIA SI RESPONSABILITATEA SA VERIFICE INFORMATIILE DE COMPATIBILITATE SI INSTRUCTIUNILE DISPONIBILE PE SITE SI SA SE ASIGURE CA PRODUSELE DIGITALE PE CARE INTENTIONEAZA SA LE CUMPERE SUNT COMPATIBILE CU DISPOZITIVELE PE CARE INTENTIONEAZA SA LE UTILIZEZE, INAINTE DE A REALIZA ACHIZITIA.

In masura in care clientul a primit un link de download valid, in conformitate cu comanda plasata pe site, se va considera ca serviciul pe care OneBook s-a obligat sa il presteze a fost indeplinit si acceptat de client. Linkurile de download oferite clientului nu pot fi retrase odata ce au fost trimise, iar in masura in care sunt functionale in conditiile si pentru dispozitivele specificate pe site, se va considera ca OneBook si-a indeplinit toate obligatiile fata de client. In aceste situatii nu este posibila returnarea contravalorii acestor servicii.

Pentru orice detalii sau neclaritati privind returnarea produselor va rugam sa ne contactati prin email sau telefonic.